(untitled) (Heteroglossia – studia kulturoznawczo-filologiczne, 2017)
Sprachenzentrum Europejskiego Uniwersytetu Viardina we Frankfurcie (O.) jest ważnym ośrodkiem nauczania języków obcych oraz badań w zakresie lingwistyki stosowanej. Jednym z obszarów badawczych Sprachenzentrum Viadriny jest nauczanie języka specjalistycznego. Pod naukową redakcją Ewy Bagłajewskiej-Miglus i Thomasa Vogela ukazał się kolejny tom studiów pt. Fachsprachenunterricht – Lehren Und Lernen AM Beispiel des Polnischen als Fremdsprache. Książkę wydało prestiżowe wydawnictwo Shaker Verlag, od trzydziestu lat specjalizujące się w pozycjach naukowych.