(untitled) (Muzyka. Historia. Teoria. Edukacja, 2019)
Temat związany jest z zastosowaniem nowoczesnych technologii w edukacji muzycznej. W pierwszej części omówiono, czym są technologie informacyjno-komunikacyjne oraz w jakim zakresie stosowanie nowoczesnych technologii zostało uwzględnione w nowej podstawie programowej dla przedmiotu muzyka wprowadzonej wraz z rokiem szkolnym 2017/2018. W dalszej części przedstawiono program muzyczny i aplikacje wykorzystywane przez nauczyciela na lekcjach muzyki w Językowej Szkole Podstawowej i Językowym Gimnazjum PRyMUS w Gnieźnie. Część ostatnia zawiera podsumowanie rozważań na temat funkcjonowania nowinek technologicznych w przestrzeni edukacyjnej.