(untitled) (Przegląd Pedagogiczny, 2024)
W artykule znajdują się wnioski z różnych projektów badawczych prowadzonych przez naukowców. Dotyczą współwystępowania różnych dysfunkcji sensorycznych, w tym nawet genetycznych, a także trudności w nauce. W artykule przedstawiono wyniki badań nad skutecznością terapii integracji sensorycznej w poprawie rozwoju motorycznego i kształtowania gotowości szkolnej dzieci 5–6-letnich.