(untitled) (Przegląd Pedagogiczny, 2025)
Wśród nauczycieli na terenie warszawskiej dzielnicy Ochota oraz na obszarze niektórych województw w Polsce drogą online przeprowadzono badania ankietowe dotyczące postrzegania przez nich rzeczywistości szkolnej w warunkach zdalnego nauczania w czasie trwania pandemii COVID-19. Ankieta online została przygotowana i udostępniona na platformie MS Forms. W ankiecie nauczyciele odpowiedzieli na 21 pytań. W artykule dokonano analizy odpowiedzi na poszczególne pytania. Na podstawie wyników tej analizy zwrócono uwagę na pewne słabości trapiące zawód nauczyciela.