(untitled) (Przegląd Pedagogiczny, 2025)
Projekt arteterapeutyczny: Neuroróżnorodni – RAZEM przez sztukę. Otwarta pracownia plastyczna… Niniejszy tekst stanowi prezentację założeń edukacyjnego projektu o profilu arteterapeutycznym, którego zamysłem jest implementowanie idei społecznej neuroróżnorodności z uwzględnieniem metodyki Stosowanej Analizy Potrzeb. Projekt zakłada uruchomienie otwartej pracowni plastycznej dla neuroróżnorodnej młodzieży szkolnej, w szczególności dla osób w spektrum autyzmu. Zaprezentowano tu zarówno podstawy paradygmatyczne programu, jak i omówiono szczegóły jego wdrożenia w praktykę edukacyjną.