Wiedza ze slotów utkana, wiedza w slotach zamknięta. Analiza zjawiska slotowania w nauce polskiej (Przegląd Pedagogiczny, 2024)
W artykule analizuję nowe zjawisko slotowania, które jest skutkiem reformy systemu nauki i szkolnictwa wyższego. Wskazuję też na pozytywne skutki zmian systemowych w nauce polskiej.