Maria Dudzikowa, Maria Czerepaniak-Walczak (red.) / Wychowanie. Pojęcia - Procesy - Konteksty. Interdyscyplinarne ujęcie. Tom 1. Istota i sens wychowania. Wokół kontekstów i znaczeń. Gdańsk 2007 (Przegląd Pedagogiczny, 2008)
Recenzja publikacji: Maria Dudzikowa, Maria Czerepaniak-Walczak (red.), Wychowanie. Pojęcia - Procesy - Konteksty. Interdyscyplinarne ujęcie. Tom 1. Istota i sens wychowania. Wokół kontekstów i znaczeń. Gdańsk 2007