Alicja Żywczok (2020). Zazdrość i działalność naukowa. Studium z naukoznawstwa pedagogicznego. Katowice: Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego, ss. 282 (Przegląd Pedagogiczny, 2022)
Recenzja publikacji: Alicja Żywczok (2020). Zazdrość i działalność naukowa. Studium z naukoznawstwa pedagogicznego. Katowice: Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego, ss. 282.