Strategie uczenia się używane przez studentów uniwerystetów w nauczaniu na odległość (Przegląd Pedagogiczny, 2020)
Głównym celem naszego przeglądu jest przedstawienie strategii uczenia się stosowanych przez studentów w kontekście nauczania na odległość. Rozdziały pierwszy i drugi stanowią część teoretyczną zawierającą różne definicje strategii uczenia się i ich klasyfikacji. Drugi rozdział podsumowuje i analizuje aktualny stan teoretycznych i empirycznych koncepcji tematu strategii uczenia się, a w szczególności tematu strategii uczenia się stosowanych przez studentów w kształceniu na odległość. Trzeci rozdział, reprezentujący część praktyczną, formułuje zalecenia dotyczące praktyki pedagogicznej.