Seksualność dziecka jako przedmiot publikacji prasowych. Wstępny komunikat z badań (Przegląd Pedagogiczny, 2019)
W artykule zaprezentowano wstępne rezultaty badań nad przekazem prasowym poświęconym seksualności dziecka. Analizie poddano 76 artykułów pochodzących z 18 periodyków, które podzielono na trzy klasy: prasa codzienna, prasa religijna, prasa adresowana do rodziców i wychowawców. W jej wyniku możliwe stało się scharakteryzowanie ogólnych własności nadawców przekazów, treści tych przekazów oraz sposobu ich komunikowania.