Andrzej Ryk (2015). W poszukiwaniu podstaw badań ejdetycznych w perspektywie fenomenologicznej. Na podstawie koncepcji Edmunda Husserla. Kraków: Oficyna Wydawnicza „Impuls”, ss. 107 (Przegląd Pedagogiczny, 2017)
Recenzja publikacji: Andrzej Ryk (2015). W poszukiwaniu podstaw badań ejdetycznych w perspektywie fenomenologicznej. Na podstawie koncepcji Edmunda Husserla. Kraków: Oficyna Wydawnicza Impuls.