Leon Dyczewski (2009). Wyobrażenia młodzieży o małżeństwie i rodzinie: pomiędzy tradycją a nowoczesnością. Lublin: Wydawnictwo Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego, ss. 191. (Przegląd Pedagogiczny, 2011)
Recenzja publikacji: Leon Dyczewski (2009). Wyobrażenia młodzieży o małżeństwie i rodzinie: pomiędzy tradycją a nowoczesnością. Lublin.