Ścisłość jakościowych projektów badań społecznych według założeń techniki RADaR (Przegląd Pedagogiczny, 2025)
Niniejszy tekst jest próbą ustalenia, na czym polega naukowa ścisłość w ujęciu jakościowych projektów badań oraz jakie skutki niesie dążenie do niej. Artykuł zawiera instrukcję, jak osiągnąć pożądaną ścisłość, stosując się do założeń techniki RADaR – to jest rygorystycznej i przyspieszonej techniki redukcji danych.