Rekonstrukcja relacji rodzinnych i współpracy ze środowiskiem lokalnym w myśli społecznej Stefana Wyszyńskiego (Przegląd Pedagogiczny, 2026)
Niniejszy tekst jest próbą rekonstrukcji relacji rodzinnych i współpracy ze środowiskiem lokalnym w myśli społecznej Stefana Wyszyńskiego. Wskazana myśl jest zestawiona z krytyczną analizą innych autorów, podejmujących dyskusję z jego dorobkiem piśmienniczym. Na końcu zostają sporządzone praktyczne implikacje, które mogą być pomocne w kształtowaniu więzi i bliskości dla współczesnych rodzin.