(untitled) (Świat Idei i Polityki, 2014)
Artykuł przedstawia metodologiczne podstawy funkcjonowania międzysektorowego partnerstwa społecznego. Opisuje pozycjonowanie organizacji non-profit oraz ich klasyfikację. Metodą częściowo sformalizowanego wywiadu, na potrzeby badania, otrzymano opinie ekspertów na temat skutków społeczno-gospodarczych oraz ograniczeń w realizacji partnerstwa społeczno-państwowego, publiczno-prywatnego oraz publiczno-indywidualnego. W artykule ponadto wyróżnione zostały problemy z zakresu pomocy państwa organizacjom pozarządowymi oraz zalecenia w sprawie sposobów ich rozwiązywania.