(untitled) (Studia i Materiały Informatyki Stosowanej, 2020)
Celem pracy było stworzenie aplikacji mobilnej współpracującej z Raspberry Pi. Ma ona ułatwićopiekę nad dzieckiem, poprzez podgląd kamery i powiadomienia w razie hałasu w pokoju dziecka. Aplikacja mobilna została wykonana w środowisku Android Studio. System opiera sięo bezprzewodową komunikacjęWiFi, co pozwala na dostęp do danych z urządzenia w całym obszarze działania sieci lokalnej. Dane z urządzeniaoraz baza użytkowników są przechowywane na serwerze Apache w bazie danych MySQL. Wykorzystano czujniktemperaturyi wilgotności, który pozwala na monitorowanie warunków panujących w pokoju dziecka oraz rozwóji integracjęw świecie Internetu Rzeczy (ang. Internet of Things - IoT)