(untitled) (Studia i Materiały Informatyki Stosowanej, 2014)
Praca opisuje właściwości jakościowe kodów liniowych w wymiarze „połówkowym”, tzn. gdy wymiar kodu jest równyjego kowymiarowi. Przedstawiona została analiza odległości Hamminga dla kodów reprezentowanych w przestrzeni wektorowej nad ciałem skończonym charakterystyki większej niż dwa. Konstrukcja kodów została oparta o automorfizm Frobeniusa. Rozpatrywano kody o wymiarze trzy zanurzone w sześcioelementowej przestrzeni nad ciałem siedmioelementowym.