(untitled) (Studia i Materiały Informatyki Stosowanej, 2014)
Obecnie najczęściej wybieraną technologią dostępu do sieci Internet jest technologia LTE. Gwarantuje ona uzyskania dużych przepływności danych przy stosunkowo niskich kosztach użytkowania. W niniejszym artykule dokonano analizy wykorzystania technologii LTE do celów monitorowania pojazdów transportu publicznego zapewniając dodatkowo łączność głosową oraz dostęp do obrazu video przekazywanego z pojazdu. W ramach weryfikacji projektu wykonano testy praktyczne prędkości transmisji danych, których wyniki nakazują weryfikację założeń projektu, czego dokonano w podsumowaniu.