(untitled) (Studia i Materiały Informatyki Stosowanej, 2014)
Algorytm funkcji skrótu MD5 to jeden z najpopularniejszych sposobów uzyskania skrótu wiadomości. Otrzymane skróty mogą służyć jako podpisy cyfrowe plików lub ciągów znaków. Niniejszy artykuł przedstawia implementację tego algorytmu w języku C++. Można tu znaleźć opis klasy, która może później posłużyć jako biblioteka do dowolnego programu napisanego w tym języku.