(untitled) (Studia i Materiały Informatyki Stosowanej, 2023)
Celem pracy jest przeprowadzenie badania wydajności silników gier z wykorzystaniem wbudowanych w nie narzędzi. Testy wydajności zostaną przeprowadzone dla różnych konfiguracji sprzętowych. W celu realizacji badania powstanie uproszczona gra 3D z widokiem pierwszoosobowym. Gra zostanie zaimplementowana w różnych silnikach gier: Unity, Unreal Engine, CryEngine, Godot oraz Unigine, co pozwoli zebrać dane do analizy by sprawdzić, który z nich będzie najwydajniejszy.