Fraktalna analiza chodu (Studia i Materiały Informatyki Stosowanej, 2020)
Chód stanowi jedną z najbardziej złożonych i najczęściej wykonywanych czynności wykonywanych przez człowieka. Pomimo postępu technologicznego w przypadku diagnostyki i oceny funkcji chodu nie ma jednego, uniwersalnego narzędzia. Rozwiązania oparte na inteligencji obliczeniowej mogą uzupełniać tradycyjne metody klinicznej analizy chodu. W artykule przedstawiono rozwijaną przez autorów metodę fraktalnej analizy chodu