Koncepcja uniwerslanej platfromy mobilnej, raport części wyników z grantu „Studenckie koła naukowe tworzą innowacje” (Studia i Materiały Informatyki Stosowanej, 2023)
W pracy zaprezentowano koncepcje opracowanego projektu i konstrukcji platformy mobilnej. Jest to jeden z efektów realizacji projektu w ramach konkursu „Studenckie koła naukowe tworzą innowacje”. Praca zawiera omówienie konstrukcji układu napędowego, zasilania oraz akwizycji danych pomiarowych. Ponadto zaprezentowano zastosowane rozwiązania programistyczne w zakresie kontroli ruchu platformy.