Aplikacja do wizualizacji danych meteorologicznych dla miasta Bydgoszcz (Studia i Materiały Informatyki Stosowanej, 2023)
Niniejsza praca przedstawia projekt aplikacji, która umożliwia wczytywanie i wizualizację danych meteorologicznych dla miasta Bydgoszcz. W tym celu wykorzystano dane meteorologiczne z lat 2001-2021 z terenu Kujaw. Stworzona aplikacja ma za zadanie w przystępny sposób dokonać wizualizacji danych pomiarowych. Ponadto za pomocą aplikacji możliwe jest porównanie wybranych parametrów w celu przeanalizowania i zaobserwowania zmian klimatycznych na terenie Bydgoszczy na przestrzeni lat.