Internetowa platforma edukacyjna do kursów programistycznych (Studia i Materiały Informatyki Stosowanej, 2025)
Niniejsza publikacja opisuje proces analizy projektowej oraz implementacji aplikacji webowej opartej na frameworku Django, zaprojektowanej w celu umożliwienia zdobywania umiejętności programowania za pomocą kursów online. Aplikacja ta pozwala użytkownikom na tworzenie i udostępnianie kursów, w tym zarządzanie lekcjami, quizami, zasobami edukacyjnymi oraz systemem ocen i komentarzy. Platforma oferuje również funkcjonalności związane z zarządzaniem zamówieniami i płatnościami, co umożliwia pełną obsługę kursów online. Dodatkowo, szczegółowo opisano zastosowane technologie oraz funkcje, które oferuje system.