(untitled) (Szkoła - Zawód - Praca, 2023)
Celem artykułu jest przedstawienie wolontariatu jako elementu budowania kariery zawodowej. W opinii studentów, którzy działają jako wolontariusze w programie PROJEKTOR, najważniejszą korzyścią z działalności wolontaryjnej jest nabywanie umiejętności niezbędnych w przyszłej pracy zawodowej. Przebadanych zostało 80 wolontariuszy, biorących udział w programie wolontariatu studenckiego. Badania przybliżyły sposób postrzegania wolontariatu przez wolontariuszy w kontekście budowania kariery zawodowej. Diagnostyczny charakter badania pozwolił również na scharakteryzowanie grupy studentów-wolontariuszy programu PROJEKTOR.