(untitled) (Szkoła - Zawód - Praca, 2013)
W artykule zaakcentowano zależności pomiędzy treściami i technikami prowadzenia poradnictwa zawodowego dla młodzieży szkolnej a potrzebami społecznymi. Rozpatrywane są w nim zwłaszcza negatywne skutki poradnictwa, nieuwzględniającego zachodzących zmian cywilizacyjnych.