(untitled) (Szkoła - Zawód - Praca, 2015)
Artykuł poświęcony jest kształtowaniu kompetencji informatycznych studentów z wykorzystaniem w nauczaniu technologii informacyjno-komunikacyjnych. Kompetencje informatyczne rozpatrywane są jako ważny czynnik kształtowania światopoglądu studenta. W artykule zdefiniowano wskaźniki i metody kompetencji informatycznych. Z punktu widzenia współczesnych technologii nauczania rozpatrywano kompetencje informatyczne wykładowcy jako składnik jego kompetencji zawodowej, również kompetencje informatyczne studenta jako przyszłego fachowcy.