(untitled) (Szkoła - Zawód - Praca, 2016)
W publikacji podjęty został problem edukacji pracowniczej dla bezpieczeństwa i bhp. Szczególnie wartościową częścią w całości rozważań wydają się być aspekty edukacyjne związane z bhp, rozpatrywane w świetle wymagań oraz poczynań normatywnych. Autor zwrócił także uwagę na odniesienia tradycyjne i współczesne, uwzględniające potrzeby bezpieczeństwa oraz kwalifikacje pracowników służby bhp i osób pełniących funkcje kierownicze.