(untitled) (Szkoła - Zawód - Praca, 2017)
W artykule przedstawiono koncepcję opisu etapów tworzenia kwestionariusza do pomiaru Orientacji Konsumpcyjnej (KOK). Przedstawiono podstawy teoretyczne, na których opiera się Kwestionariusz, oraz poszczególne etapy procedury konstrukcji tego narzędzia. Wskazano także na znaczenie orientacji konsumpcyjnej w badaniach społecznych.