(untitled) (Szkoła - Zawód - Praca, 2018)
W artykule przedstawione zostały trudności, z jakimi zmagają się pedagodzy specjalni w swojej pracy. Wskazano czynniki mające wpływ na występowanie stresu i wypalenia zawodowego u tej grupy zawodowej. Uwzględniono aspekt edukacji integracyjnej i włączającej oraz związanych z nią trudności wynikających ze specyfiki pracy. Podjęty został również temat współpracy z innymi specjalistami tworzącymi zespół wokół ucznia niepełnosprawnego intelektualnie, jak i współpracy z rodzicami.