(untitled) (Szkoła - Zawód - Praca, 2020)
W zamyśle autorki, artykuł niniejszy stanowi przestrzeń do zaprezentowania fragmentu badań własnych zrealizowanych pod kątem losów zawodowych absolwentów studiów pedagogicznych. Autorka zestawia uzyskane rezultaty własnych badań empirycznych z danymi wynikającymi z realizacji ogólnopolskiego programu monitorowania karier zawodowych absolwentów oraz danymi pochodzącymi ze statystyk powiatowych urzędów pracy.