(untitled) (Szkoła - Zawód - Praca, 2020)
Artykuł ten stanowi krytyczną ocenę książki Dariusza Zająca „Etyczność pracy zawodowej nauczycieli” i wprowadzenie do dyskusji nad rolą edukacji etycznej w kształceniu nauczycieli.