Instytucja pracy w godzinach ponadwymiarowych w Karcie Nauczyciela (Szkoła - Zawód - Praca, 2018)
Artykuł ma na celu zilustrowanie problemów prawnych wynikających na gruncie art. 35 Karty Nauczyciela w obecnym brzmieniu. Autor przedstawia zakres przedmiotowy i podmiotowy instytucji pracy w godzinach ponadwymiarowych, jej charakter prawny oraz ewentualne konsekwencje naruszenia tych przepisów dla pracodawcy.