Recenzja książki pod red. M. Piorunek „Społeczne i jednostkowe konteksty pomocy, wsparcia społecznego i poradnictwa. Koncepcje - Dyskursy - Inspiracje” (t. I), Poznań 2018 oraz książki pod red. J. Kozielskiej, A. Skowrońskiej-Pućki „Społeczne i jednostkowe konteksty pomocy, wsparcia społecznego i poradnictwa. Przyczynki empiryczne - Praktyka społeczna” (t. II), Poznań 2018 (Szkoła - Zawód - Praca, 2018)
Recenzja książki pod red. M. Piorunek „Społeczne i jednostkowe konteksty pomocy, wsparcia społecznego i poradnictwa. Koncepcje - Dyskursy - Inspiracje” (t. I), Poznań 2018 oraz książki pod red. J. Kozielskiej, A. Skowrońskiej-Pućki „Społeczne i jednostkowe konteksty pomocy, wsparcia społecznego i poradnictwa. Przyczynki empiryczne - Praktyka społeczna” (t. II), Poznań 2018.