Refleksje studentów na temat uczenia się w czasie pandemii (Szkoła - Zawód - Praca, 2021)
Stan zagrożenia epidemicznego COVID-19 spowodował ograniczenie działalności wielu instytucji, w tym szkół i uczelni wyższych. Nauczyciele i studenci w tej sytuacji zmuszeni zostali do wypracowania rozwiązań umożliwiających prowadzenie kształcenia w formie zdalnej, co nie zawsze było łatwe. Nowe rozwiązania wymagały odpowiedniego sprzętu komputerowego, infrastruktury telekomunikacyjnej i kompetencji cyfrowych. W artykule przedstawiono opinie studentów na temat własnego uczenia się w czasie pandemii wirusa COVID-19.