Mobilność subdyscyplinarna a zmiany na globalnym rynku pracy (Szkoła - Zawód - Praca, 2022)
Celem niniejszego artykułu jest przedstawienie propozycji prowadzącej do zmodyfikowania koncepcji kształcenia zawodowego. Jej główną cechą jest scalanie kilku dyscyplin, a szczególnie subdyscyplin, co mogłoby spowodować większą mobilność absolwentów na rynku pracy. Wymaga to modyfikacji wielu zawodów i struktury zatrudnienia.