Kronika halicko-wołyńska (Kronika Romanowiczów), wstęp i oprac. Dariusz Dąbrowski, Adrian Jusupović, przy współpracy Iryny Juriewej, Aleksandra Majorowa i Tatiany Wiłkuł, „Pomniki Dziejowe Polski”, seria II, tom XVI, Kraków – Warszawa 2017. (Tabularium Historiae, 2018)
Recenzja publikacji: Kronika halicko-wołyńska (Kronika Romanowiczów), wstęp i oprac. Dariusz Dąbrowski, Adrian Jusupović, przy współpracy Iryny Juriewej, Aleksandra Majorowa i Tatiany Wiłkuł, „Pomniki Dziejowe Polski”, seria II, tom XVI, Kraków – Warszawa 2017.